Putovanje u svijet fermentacije na radionici u Zelenom inkubatoru
U četvrtak popodne 7. prosinca zajedno sa sudionicima isprobavali smo metodu fermentacije povrća na suho, tradicionalan proces koji ne samo da obogaćuje okus, već pridonosi i općem zdravlju.
Naša radionica održana je u prostorijama Zelenog inkubatora u Zagrebu. Okupili smo se kako bismo učili o blagotvornim probioticima, koji podržavaju probavu, jačaju imunološki sustav i doprinose općem zdravlju. Sudionici su imali priliku istražiti i praktično iskusiti suhu fermentaciju povrća, jednostavan proces koji koristi samo sol i povrće.
Tijekom radionice, podijelili smo dragocjene informacije o prednostima fermentacije za naše zdravlje te smo zajedno prošli kroz svaki korak procesa. Sudionici su s oduševljenjem sudjelovali u pripremi vlastitih fermentiranih proizvoda, stvarajući pravu poslasticu za svoje nepce, a nisu krili ni oduševljenje nakon što su probali Tibicos - probiotički sokić. Ciljevi radionice postignuti su kroz podizanje svijesti o važnosti prehrane, edukaciju o fermentaciji i stvaranje praktičnog iskustva za sve sudionike.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i aktivno sudjelovali na ovoj veseloj radionici!