Kako interpretirati domaći proizvod?

Sudjelovale smo u organizaciji i programu  edukacijskog  modula „Domaćin-interpretator“, koji se održao 30.9.-1.10. 2023. godine na području Ivanić-Grada i Zagreba. Učile smo kako oblikovati poseban doživljaj i prezentirati svoj autentični proizvod ili uslugu na način da uključimo naše korisnike potičući doživljaj kroz sva osjetila i povezujući ih s dubljim vrijednostima i značenjima.

Kroz dinamičan dvodnevni program vodila nas je Janja Sivec iz Slovenije, trenerica interpretacije baštine prema metodologiji Interpret Europe, koja je svojim facilitatorskim sposobnostima i suptilnim mentorskim pristupom osigurala da učimo u opuštenom i skladnom okruženju. 

Prvi dan uputili smo se u okolicu Ivanić-Grada, u posavsko selo Lijevi Dubrovčak, gdje su nas ugostili dragi domaćini. Posjetili smo OPG Barišec i OPG Ciganović, te na primjerima njihovih domaćih proizvoda osmišljavali dodane vrijednosti temeljene na održivim principima, kao i načine interpretacije i prezentacije njihovih proizvoda, imajući na umu cjelovito iskustvo posjetitelja.

Drugi dan boravili smo u kreativnom prostoru Doremiza u Zagrebu, gdje smo kroz brojne interaktivne vježbe stekli uvid u temeljne karakteristike osobne interpretacije, interpretacijskog pisanja i planiranja, te stvaranja doživljaja za posjetitelje. 

Susreli smo se sa zanimljivim kolegama i inspirirali se različitim primjerima iz prakse. Veselimo se primijeniti naučeno u našem daljnjem djelovanju.

Foto: Iva Silla, Ivana Zrilić

Previous
Previous

Naš prvi susret za očuvanje sjemena i bioraznolikosti

Next
Next

Održale smo inspirativnu šumsku radionicu u Ozlju