Unapređenje OPG-ova: fermentacija u Ruralnom poduzetničkom inkubatoru Krka Kistanje

Rado smo se odazvali na srdačan poziv Ruralnog poduzetničkog inkubatora Krka u slikovitim Kistanjama, gdje je naša Sendy Osmičević 15. prosinca 2023. održala radionicu o fermentaciji. Ovaj inkubator predstavlja vitalnu potporu rastu malih poduzeća i poduzetnika u ruralnim krajevima, pružajući im dragocjenu podršku kroz mentorstvo, obrazovanje, resurse, infrastrukturu i umrežavanje, čime se unapređuje razvoj lokalnih poslovnih ideja.

Naša misija nije bila samo podučiti, već i obogatiti lokalnu zajednicu Kistanja. Tijekom dvije vrlo korisne radionice o fermentaciji, odabrani sudionici dobili su priliku proširiti svoje znanje i unaprijediti svoje OPG-ove. Fermentacija, tehnika koja seže u daleku prošlost, donosi ne samo bogatstvo okusa već i zdravstvene prednosti. Sadašnja saznanja o fermentaciji omogućuju nam da očuvamo hranu, poboljšamo probavu i ojačamo imunološki sustav - sve to na iznimno profitabilan način.

Radionica je uključivala proces fermentacije tvrdog povrća s posebnim naglaskom na pravilnu uporabu soli, te kako od biootpada stvoriti ocat prepun probiotika, čime doprinosimo i zaštiti okoliša. Zahvaljujemo se gospođi Branki Ivanović i domaćinima vile Maslina na nevjerojatnom gostoprimstvu.

Ovo je tek početak naše suradnje s Ruralnim poduzetničkim inkubatorom Krka Kistanje, a s nestrpljenjem najavljujemo naš ponovni dolazak na proljeće.


Previous
Previous

Rado smo se odazvale pozivu razmjene sjemenja u Čakovcu

Next
Next

Naša Ivana certificira se za trenericu za pisce - interpretatore